Salata de spanac cu gorgonzola din: spanac, nuca, gorgonzola, otet balsamic, ulei de masline, sos de soia, piper, crutoane. Ingrediente: 300 g spanac proaspăt 50 g miez de nucă 80 g brânză gorgonzola 30 ml oţet balsamic o lingură cu uiei de măsline sos de soia piper crutoane Mod de preparare: Intr-o tigaie de teflon, […]
Salata de spanac cu sardele
PrinteazaSalata de spanac cu sardele din: spanac, sardele, ulei, lamaie, mar, marar, ceapa, oua, sare.
- 500 g spanac
- 2 conserve cu sardele
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 lamaie
- 1 mar verde
- sare
- 4 fire de mărar
- 1 ceapă
- 2 ouă
Mod de preparare:
Curăţaţi spanacul frunză cu frunză, spălaţi-l în 2-3 ape, fierbeţi-l timp de 5 minute cu apă care clocoteşte.
Scurgeţi spanacul, tăiaţi-1 bucăţi de 2-3 cm, aşezaţi- l într-un castron adânc, unde adăugaţi ceapă tocată mărunt, zeama şi coaja rasa de lămâie, felii de măr fară coajă, sardele fară oase (puteţi folosi şi alt fel de peşte – scrumbie afumată, macrou în saramură, somon afumat), sare şi ulei de măsline.
Amestecaţi cu grijă de sus in jos folosind două furculiţe, apoi decoraţi cu felii de ou fiert tare şi tije de mărar spălate şi uscate în şerveţele.
Ţineţi la rece salata 1 ora înainte de a o servi.
Serviţi-o cu pâine prăjită sau pâine de casă, lângă vin alb.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!