Salata de spanac cu somon

Printeaza

Salata de spanac cu somondin:  capere, porumb baby murat, mustar dulce, miez de nuca, miere, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g spanac
  • două fileuri de somon
  • două linguri de capere
  • 200 g porumb baby murat
  • 75 g muştar dulce
  • 100 g miez de nucă
  • două linguri de miere
  • 50 ml apă
  • o lingură de ulei de măsline
  • o lingură de suc de lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Salata de spanac cu somon: Intr-un bol se pune muştarul, mierea, apa, uleiul de măsline şi sucul de lămâie.

Se adaugă sare şi piper după gust, se amestecă până capătă consistenţa unui sos şi se păstrează la cald.

Fileurile de somon se spală, se scurg de apă, se condi­mentează şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu până capătă o culoare roz, se scot pe un platou şi se lasă să se răcească.

Spanacul se curăţă, se spală, se scurge de apă şi se pune într-un vas.

Se adaugă somonul bucăţele, miezul de nucă tocat mărunt, caperele, porumbul baby tăiat în bucăţele, sare şi piper.

Se amestecă, se pun în far­furii sau castroane şi se toarnă deasupra sosul cu muştar.

Somonul se poate pregăti şi pe foc, într-o tigaie cu puţin ulei.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.