Salată cu sparanghel şi cartofi
PrinteazaO reteta de salata cu sparanghel si cartofi din: cartofi, sparanghel, maioneza, suc de lamaie, ceapa verde, sare, piper si patrunjel.
- 1 kilogram de cartofi, curăţati de coajă şi tăiaţi pe jumătate
- 2 buchete de sparanghel
- 1/2 ceaşcă (1450 de grame) cu maioneză
- 2 linguri cu suc de lămâie
- 2 cepe verzi, tocate mărunt
- sare şi piper negru
- 1/3 ceaşcă cu pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Pune cartofii in apa şi lasă-i la fiert timp de aproximativ 15 minute. După ce s-au fiert, lasă-i la răcit. Între timp, opăreşte sparanghelul în apa fierbinte, apoi pune-l in apă rece. Scoate-l şi lasă-l să se scurgă.
Pentru sos, amestecă maioneza, sucul de lămâie, ceapa verde, sarea şi piperul într-un vas mic. Aşază cartofii şi sparanghelul pe un platou şi presară pătrunjelul peste. Se serveşte cu sosul de maioneză.
Salată cu sparanghel şi cartofi
Pofta buna!