Salata de crab si sparanghel din: sparanghel, lastare de mazare, castravete, carne de crab, suc de lime, ulei de masline, otet, zahar, sos, ardei. Ingrediente: 200 g vârfuri de sparanghel 2 mâini mari de lăstare de mazăre 1/2 castravete, tăiat fâşii 100 g carne albă de crab (sau ton, din coservă) Pentru dressing: sucul de […]
Salata de sparanghel cu jambon si tofu
PrinteazaSalata de sparanghel cu jambon si tofu din: sparanghel, jambon, chimen, salata, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper.
- 1 legatura sparanghel proaspat
- 50 g jambon
- 150 g tofu
- 1 lingurita chimen
- 1 salata
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura patrunjel
- 50 ml ulei de masline
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati sparanghelul taindu-i fiecarui fir 1 cm din partea inferioara. Spalati-l si puneti-l in apa clocotita cu putina sare.
Lasati-l sa fiarba la foc potrivit 2-3 minute, apoi scoateti-l intr-o sita si lasati-l sa se scurga de apa.
Taiati sparanghelul in segmente de circa 3-4 cm si puneti-l intr-un castron. Adaugati ceapa verde curatata, spalata si tocata mai mare.
Puneti si jambonul taiat mai mare, salata spalata si tocata mai mare, chimenul, tofu taiat in cubulete de circa 1 cm pe latura si patrunjelul tocat marunt.
Stropiti salata cu uleiul de masline amestecat cu zeama de lamaie. Presarati sare si piper dupa gust si amestecati prin rasturnare.
Salata de sparanghel cu jambon si tofu
Pofta buna!
poate iti place si:
Spuma de sparanghel cu sunca si salata de ceapa rosie
Spuma de sparanghel cu sunca si salata de ceapa rosie din: unt, sparanghel, smantana, lapte, usturoi, spanac, gelatina, oua, sunca, ceapa, ulei, lamaie, nasturel. Ingrediente: 1 lingură de unt 250g de sparanghel tăiat fin 300ml de smântână pentru friscă 200ml de lapte 1/2 căţel de usturoi, tăiat felii 1 mână de spanac tânăr 2 1/2 […]
Pofta buna!