Salată de sparanghel cu portocale
PrinteazaSalată de sparanghel cu portocale din: sparanghel, ulei de floarea soarelui, vin alb, suc de portocala, sare, piper, portocale, hasmatuchi, ulei de masline.
- 1 kg sparanghel verde
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 3 linguri vin alb
- 3 linguri suc de portocala
- sare
- piper
- 3 portocale
- hasmatuchi
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se spală sparanghelul şi se decojeşte în dreptul treimii inferioare. Se taie capetele şi se înlătură. Se taie fiecare fir în bucăţele de 4 cm şi se prăjesc în ulei de floarea-soare¬lui, timp de cca 5 min., amestecând.
Se stinge cu vin alb şi suc de portocale; se sărează şi se piperează. Se lasă să fiarbă la foc moale 5 min., apoi se lasă să se răcorească.
Se decojesc portocalele şi se desprind feliile de pe pieliţele albe. Se păstrează sucul rezultat. Se amestecă sucul de portocale pus deoparte cu ulei de sâmburi de struguri, sare şi piper.
Se amestecă sparanghelul cu felii de portocală şi se stropesc cu acest dressing; se presară hasmaţuchi.
Salată de sparanghel cu portocale
Pofta buna!