Salată de sparanghel cu portocale

Printeaza

Salată de sparanghel cu portocale din: sparanghel, ulei de floarea soarelui, vin alb, suc de portocala, sare, piper, portocale, hasmatuchi, ulei de masline.

Ingrediente:Salata_de_sparanghel_cu_portocale

  • 1 kg sparanghel verde
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri vin alb
  • 3 linguri suc de portocala
  • sare
  • piper
  • 3 portocale
  • hasmatuchi
  • 2 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se spală sparanghelul şi se decojeşte în dreptul treimii inferioare. Se taie capetele şi se înlătură. Se taie fiecare fir în bucăţele de 4 cm şi se prăjesc în ulei de floarea-soare¬lui, timp de cca 5 min., amestecând.

Se stinge cu vin alb şi suc de portocale; se sărează şi se piperează. Se lasă să fiarbă la foc moale 5 min., apoi se lasă să se răcorească.

Se decojesc portocalele şi se desprind feliile de pe pieliţele albe. Se păstrează sucul rezultat. Se amestecă sucul de portocale pus deoparte cu ulei de sâmburi de struguri, sare şi piper.

Se amestecă sparanghelul cu felii de portocală şi se stropesc cu acest dressing; se presară hasmaţuchi.

Salată de sparanghel cu portocale

Salata_de_sparanghel_cu_portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.