Salata speciala de pui
PrinteazaSalata speciala de pui din: pui, germeni de soia, rucola, hrean, flori de dovleac, piper rosu, piper verde, piper negru, piper aromat cu cuisoare, ceai negru chinezesc, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare grunjoasa si sare fina.
Ingrediente:
- 1 pui cam de 1 kg
- 100 g germeni de soia
- 50 g rucola tânără
- 40 g lăstari de hrean
- 8 flori de dovleac
- 1 linguriţă de piper roşu
- 1 linguriţă de boabe de coriandru
- 1 linguriţă de piper verde, conservat în saramură
- 6 boabe de piper negru
- 6 boabe de piper aromat cu cuişoare
- 2 linguri de zahăr din trestie
- 50 g frunzuliţe de ceai negru chinezesc
- 1 lingură de oţet balsamic
- 10 linguri de ulei extravirgin de măsline
- 1 lingură de sare grunjoasă
- sare fină
Mod de preparare:
Amestecaţi varietăţile de piper şi boabele de coriandru într-o tigăiţă de teflon şi prăjiţi-le la foc mic 5 minute, amestecând mereu.
Stingeţi focul şi sfărâmaţi într-o piuliţă piperul amestecat cu sare grunjoasă. Pârliţi puiul şi curăţaţi-l bine de eventuale tuleie, apoi spălaţi-l.
Ungeţi-l cu 5 linguri de ulei extravirgin de măsline, puneţi în el mixtura de condimente şi fierbeţi-l la aburi, timp de 40 de minute.
Intre timp, spălaţi şi scurgeţi germenii de soia, rucola tânără, hreanul şi florile de dovleac din care aţi scos pistilul şi le-aţi tăiat fâşioare, apoi puneţi-le toate într-un castron.
Tapetaţi un wok cu folie de aluminiu şi puneţi pe fundul lui zahărul de trestie şi frunzuliţele de ceai negru.
Puneţi în wok sita cu puiul fiert la aburi, acoperiţi totul şi daţi focul mare până începe să se ardă zahărul. Atunci daţi focul mic şi lăsaţi puiul să se afume 7 minute pe fiecare parte, apoi lăsaţi-l să se răcească.
Intre timp, pregătiţi o emulsie cu restul de ulei, oţetul balsamic şi un praf de sare. Jupuiţi de piele puiul şi tăiaţi-l bucăţi.
După ce aţi scos oasele şi cartilajele, desfaceţi bucăţile fâşioare. Puneţi carnea peste celelalte ingrediente, la fel şi sosul pregătit, amestecaţi bine şi aduceţi la masă.
Salata speciala de pui
Pofta buna!