Salată de Sfeclă Roșie cu Tarhon și Capere din: sfecla, capere, tarhon, ulei, otet, miere, sare, piper. Descoperiți o salată plină de culoare și savoare, unde sfecla roșie se întâlnește armonios cu notele distincte de tarhon și capere, creând o combinație perfectă de gusturi și texturi. Această Salată este ideală pentru cei care își doresc […]
Salată cu şprot afumat si sos
PrinteazaSalată cu şprot afumat si sos: sprot afumat, ardei capia, ardei iute, capere, arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata verde, busuioc.
Ingrediente:
- două conserve cu şprot afumat
- doi ardei capia
- un ardei iute mic
- două lin guri cu capere
- un borcănel cu arpagic murat
- un cartof
- 200 g maioneză
- o lămâie
- o linguriţă cu muştar
- porumb
- o salată verde
- busuioc tocat
Mod de preparare Salată cu şprot afumat si sos:
Cartoful se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi şi se fierbe în apă cu sare.
Se pasează cu o furculiţă şi după ce s-a răcit se pune într-un bol împreună cu maioneza.
Se adaugă muştarul, busuiocul tocat, puţin ardei iute tocat, sarea şi piperul după gust.
Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece până în momentul servirii.
Şprotul se scoate din conservă şi se pune într-o strecurătoare ca să elimine uleiul în exces.
Se taie în jumătăţi sau se lasă întreg, se aşază pe un platou, se stropeşte cu suc de lămâie, se adaugă caperele, porumbul, arpagicul murat, ardei iute tocat după gust, ardeii capia tăiaţi şi salată verde tăiată fâşii.
Se toarnă deasupra sosul de maioneză cu cartof şi se serveşte imediat.
Pofta buna!
Falafel din Năut cu Salată de Tabouleh
Falafel din Năut cu Salată de Tabouleh din: naut, ceapa, usturoi, coriandru, patrunjel, chimen, sare, piper, ulei. Falafelul din năut, servit alături de salată de tabouleh, reprezintă o combinație clasică în bucătăria orientală, apreciată pentru gustul său bogat și beneficiile nutritive. Această masă nu doar că satisface papilele gustative, dar oferă și o porție generoasă […]