Salată cu spumă din branză de capră

Printeaza

Salată cu spumă din branză de capră 

Ingrediente:

  • 350 g de brânză proaspătă de capră
  • 25 cl de smântână lichidă, rece
  • plante diverse: lăptuci, spanac, hasmaţuchi, pătrunjel, tarhon
  • 12 cl ulei de măsline
  • vinegretă – ulei de măsline, oţet balsamic
  • 2 linguriţe de tapenade (cremă de măsline, anşoa şi capere)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Scurgeţi bine brânza de capră într-o sită. Bateţi smântână. Puneţi la rece. Spălaţi şi uscaţi salata. Amestecaţi cu mixerul brânza de capră cu uleiul de măsline într-un bol mare. Săraţi şi piperaţi. Amestecaţi până când obţineţi o cremă omogenă.

Incorporaţi uşor smântână bătută, cu ajutorul unei spatule. Umpleţi 4 boluri cu marginile înalte, unse în prealabil cu ulei de măsline. Puneţi la rece timp de 2 ore. Când serviţi, repartizaţi salata în farfurii. Puneţi 1 sau 2 linguriţe de vinegretă.

Goliţi bolurile, răsturnându-le busc, în centrul fiecărei farfurii. Diluaţi crema de tapenade în 1 sau 2 linguri de ulei de măsline şi stropiţi deasupra spuma din brânză de capră. Puneţi piper cât cuprindeţi cu degetele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.