Salată cu spumă din branză de capră
PrinteazaSalată cu spumă din branză de capră
- 350 g de brânză proaspătă de capră
- 25 cl de smântână lichidă, rece
- plante diverse: lăptuci, spanac, hasmaţuchi, pătrunjel, tarhon
- 12 cl ulei de măsline
- vinegretă – ulei de măsline, oţet balsamic
- 2 linguriţe de tapenade (cremă de măsline, anşoa şi capere)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scurgeţi bine brânza de capră într-o sită. Bateţi smântână. Puneţi la rece. Spălaţi şi uscaţi salata. Amestecaţi cu mixerul brânza de capră cu uleiul de măsline într-un bol mare. Săraţi şi piperaţi. Amestecaţi până când obţineţi o cremă omogenă.
Incorporaţi uşor smântână bătută, cu ajutorul unei spatule. Umpleţi 4 boluri cu marginile înalte, unse în prealabil cu ulei de măsline. Puneţi la rece timp de 2 ore. Când serviţi, repartizaţi salata în farfurii. Puneţi 1 sau 2 linguriţe de vinegretă.
Goliţi bolurile, răsturnându-le busc, în centrul fiecărei farfurii. Diluaţi crema de tapenade în 1 sau 2 linguri de ulei de măsline şi stropiţi deasupra spuma din brânză de capră. Puneţi piper cât cuprindeţi cu degetele.
Pofta buna!