Salata in stil italian
PrinteazaO reteta de salata in stil italian din: ceapa rosie, rosii, otet balsamic, ulei de masline, usturoi, fleici, condimente si rucola.
- 2 cepe rosii, taiate rondele
- 4 rosii coapte, taiate rondele
- 1 lingura otet balsamic
- 3 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 4 fleici
- 1 lingurita condimente asortate
- 80 g rucola
Mod de preparare:
Aranjează ceapa pe o tavă de copt, stropeşte cu 1 lingura de ulei de măsline şi coace la gril sau pe grătar (cam 15 minute). Adaugă roşiile, să se coacă puţin în ultimele 2 minute. Pune-le într-un castron, stropeşte-le cu oţet balsamic şi 1 lingură de ulei de măsline, apoi adaugă usturoiul.
Unge fleicile cu încă puţin ulei de măsline, freacă-le cu condimentele, încinge o tigaie şi frige fleicile, câte 1 minut pe fiecare parte. Lasa-le să stea cateva minute, taie-le felii subţiri şi împarte-le pe 4 farfurii, cu legumele coapte şi salata rucola. Stropeşte cu oţet balsamic.
Salata in stil italian
Pofta buna!