Salată în straturi cu sos

Printeaza

Salată în straturi cu sos din: vinete, ardei copti, morcovi, rosii, patrunjel, marar, ulei, piper, branza feta, ceapa rsoie, usturoi, iaurt si oregano.

Ingrediente:

  • 5 vinete
  • 500 g ardei copti
  • 2-3 morcovi
  • 4-5 rosii
  • patrunjel
  • marar
  • ulei
  • piper

pentru sos:

  • 300 g branza feta
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • iaurt
  • oregano

 

Mod de preparare:

Spală vinetele, feliază-le subţire, dă-le cu sare şi lasă-le la scurs într-o sită vreo oră. Prăjeşte-le într-o tigaie unsă cu ulei, la foc potrivit, şi pune-le într-un castron, la cald.

Pentru sos, amestecă brânza sfărâmată cu usturoiul pisat şi ceapa roşie tocată mărunt. La final, adaugă oregano uscat şi subţiază cu iaurt după gust.

Pe un platou, aşază la bază un strat de vinete.

Toarnă un strat subţire de sos, aşază un strat de ardei capia, unul de roşii feliate, sare şi piper după gust, un altul de morcov ras, verdeaţă tocată mărunt, din nou sos, vinete… până ce termini ingredientele.

Decorează cu mărar tocat mărunt şi frunze de busuioc roşu – de efect, dar şi foarte aromat!

 

Salată în straturi cu sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.