Salată cu şuncă si dressing de muştar

Printeaza

O reteta de salata cu sunca si dressing de mustar din: miez de nuca, otet balsamic alb, sare, piper, mustar, miere, ulei de floarea soarelui, ceapa, salata verde, fetica, portocala si sunca de parma.

Ingrediente:Salată cu şuncă si dressing de muştar

  • 50 g miez de nucă
  • 4 linguri oţet balsamic alb
  • sare
  • piper
  • 1 lin­gură muştar de Dijon cu miere
  • 1 lingură miere fluidă
  • 4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 ceapă
  • 1 salată verde
  • 50 g fetică
  • 1 portocală
  • 75 g şuncă de Parma (crud-uscată) tăiată felii subţiri

 

Mod de preparare:

Se prăjesc nucile într-o tigaie fără adaos de grăsime, până încep să miroasă frumos, şi apoi se scot. Se prepară vinegreta: se bate cu telul oţetul cu sare, piper, muştar şi miere. Se înglobează treptat uleiul, cu telul. Se curăţă ceapa, se toacă şi se înglobează în vinegretă.

Se curăţă şi se spală salata; se rupe bucăţi. Se decojesc portocalele ast­fel încât să fie îndepărtate şi pieliţele albe. Se scot şi pieliţele dintre felii. Se aşază pe farfu­rii salata verde, feliile de portocală şi şunca; se presară nuci şi se stropesc porţiile cu vinegretă. Se servesc cu pâine baghetă.

Salată cu şuncă si dressing de muştar

Salată cu şuncă si dressing de muştar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.