Salată cu şuncă si dressing de muştar
PrinteazaO reteta de salata cu sunca si dressing de mustar din: miez de nuca, otet balsamic alb, sare, piper, mustar, miere, ulei de floarea soarelui, ceapa, salata verde, fetica, portocala si sunca de parma.
- 50 g miez de nucă
- 4 linguri oţet balsamic alb
- sare
- piper
- 1 lingură muştar de Dijon cu miere
- 1 lingură miere fluidă
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 ceapă
- 1 salată verde
- 50 g fetică
- 1 portocală
- 75 g şuncă de Parma (crud-uscată) tăiată felii subţiri
Mod de preparare:
Se prăjesc nucile într-o tigaie fără adaos de grăsime, până încep să miroasă frumos, şi apoi se scot. Se prepară vinegreta: se bate cu telul oţetul cu sare, piper, muştar şi miere. Se înglobează treptat uleiul, cu telul. Se curăţă ceapa, se toacă şi se înglobează în vinegretă.
Se curăţă şi se spală salata; se rupe bucăţi. Se decojesc portocalele astfel încât să fie îndepărtate şi pieliţele albe. Se scot şi pieliţele dintre felii. Se aşază pe farfurii salata verde, feliile de portocală şi şunca; se presară nuci şi se stropesc porţiile cu vinegretă. Se servesc cu pâine baghetă.
Salată cu şuncă si dressing de muştar
Pofta buna!