Salata cu sunca de Praga
PrinteazaO reteta de salata cu sunca de praga din: andive, radicchio, laptuca, castravete, ridichi, sunca de praga, ementhal, parmezan, mustar dulce, maioneza, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Lăptucile se diferenţiază ca formă, culoare şi dispoziţie a frunzelor, în afară de aspectul căpăţânii. Există varietăţi de iarnă, lăptuci cu glugă, şi varietăţi care ajung la maturitate vara, asemenea lăptucii romane.
- 2 andive
- 1 radicchio
- 1 laptuca
- 1 castravete mic
- 12 ridichi
- 200 g sunca de Praga in doua felii
- 150 g cascaval Ementhal taiat cubulete
- 50 g parmezan, ras mare
- 1 lingura de mustar dulce
- 2 linguri de maioneza
- 2 linguri de smantana
- 1 lingura de suc de lamaie
- 2 linguri de ulei extravirgin de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi andivele, salata verde (lăptuca) şi radicchio, apoi scurgeţi-le bine şi tăiaţi-le fideluţă. Curăţaţi ridichile, spălaţi-le şi tăiaţi-le rondele foarte subţiri. Spălaţi castravetele, tăiaţi-i capetele şi, înainte de a-l felia, curăţaţi-l parţial pe lungime lăsându-i câteva fâşii de coajă. Tăiaţi fâşioare şunca de Praga.
într-un castronaş, preparaţi o emulsie cu ulei extravirgin de măsline, muştar, maioneză, smântână şi suc de lămâie. Săraţi şi piperaţi. Adăugaţi peste verdeţuri cubuleţele de caşcaval Ementhal, turnaţi deasupra sosul şi amestecaţi bine totul. Serviţi într-o salatieră cu şunca de Praga şi parmezanul presărate deasupra.
Salata cu sunca de Praga
Pofta buna!