Salata cu sunca, varza si gogosar
PrinteazaSalata cu sunca, varza si gogosar din: cartofi, morcovi, şuncă slabă, oua, gogosar, mustar, varză roşie, lămâi, mărar, ulei, sare, piper.
- 5-6 cartofi
- 2-3 morcovi
- 200 g şuncă slabă
- 2 ouă
- 1 gogoşar
- 1 lingură muştar
- 1/2 varză roşie
- zeama de la 1-2 lămâi
- 2-3 fire de mărar
- 100 ml ulei
- sare piper
Mod de preparare:
Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în apă uşor sărată. Separat fierbi un ou şi morcovii, în prealabil spălaţi şi curăţaţi.
Decojeşti cartofii şi oul fiert. Cureţi gogoşarul de cotor şi seminţe, iar varza de cotor, nervurile mai groase şi foile exterioare veştede. Păstrezi câteva foi de varză pentru decor.
Tai şunca şi gogoşarul în fâşii, varza fideluţă, cartofii, albuşul oului fiert şi morcovii în cubuleţe, iar mărarul mărunt.
Pentru maioneză, mixezi gălbenuşul .fiert cu cel crud, muştarul şi un praf de sare.
După ce ai obţinut o pastă omogenă, torni câte un strop de ulei şi amesteci până când se încorporează, fără să schimbi sensul de amestecare.
Procedezi astfel până încorporezi tot uleiul. Sărezi maioneza si o acreşti după gust, cu zeamă de lămâie.
Decorezi un bol cu frunze de varză. Aşezi restul de legume amestecate cu maioneza, sare şi piper după gust şi decorezi cu gogoşar, şuncă şi mărar.
Salata cu sunca, varza si gogosar
Pofta buna!