Salata tabbouleh aromata
PrinteazaSalata tabbouleh aromata din: bulgur, quinoa sau cuscus, rosii, castravete, ceapa, patrunjel, menta, sare, piper.
- 50 g bulgur, quinoa sau cuşcuş
- 2 roşii mici tăiate cubulete
- 1/2 castravete Fabio curătat de coajă şi tăiat cubuleţe
- 1/2 legătură ceapă verde tăiată rondele
- 100 g pătrunjel proaspăt tocat
- câteva fire de mentă proaspete (după gust)
- sare
- piper după gust
- 30 ml suc de lămâie
- 20 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Bulgurul se lasă la înmuiat în apă fiartă, cu sare (într-un vas acoperit), timp de 10 minute. Apoi se scurge şi se răsfiră uşor cu furculiţa.
Legumele tăiate şi verdeţurile tocate se aşază într-un bol foarte încăpător. Se adaugă bulgurul şi se amestecă uşor. Separat, se prepară un dressing simplu, din ulei, suc de lămâie, sare şi piper; se omogenizează bine.
Se adaugă dressingul peste salată şi se amestecă totul cu grijă.
Se decorează cu lămâie şi mentă şi se serveşte.
Pofta buna!