Salata tabbouleh aromata

Printeaza

Salata tabbouleh aromata din: bulgur, quinoa sau cuscus, rosii, castravete, ceapa, patrunjel, menta, sare, piper.

Ingrediente:Salata tabbouleh aromata

  • 50 g bulgur, quinoa sau cuşcuş
  • 2 roşii mici tăiate cubulete
  • 1/2 castravete Fabio curătat de coajă şi tăiat cubuleţe
  • 1/2 legătură ceapă verde tăiată rondele
  • 100 g pătrunjel proaspăt tocat
  • câteva fire de mentă proaspete (după gust)
  • sare
  • piper după gust
  • 30 ml suc de lămâie
  • 20 ml ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Bulgurul se lasă la înmuiat în apă fiartă, cu sare (într-un vas acoperit), timp de 10 minute. Apoi se scurge şi se răsfiră uşor cu furculiţa.

Legumele tăiate şi verdeţurile tocate se aşază într-un bol foarte încăpător. Se adaugă bulgurul şi se amestecă uşor. Separat, se prepară un dressing simplu, din ulei, suc de lămâie, sare şi piper; se omogenizează bine.

Se adaugă dressingul peste salată şi se amestecă totul cu grijă.

Se decorează cu lămâie şi mentă şi se serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.