Salata tabbouleh cu menta
PrinteazaSalata tabbouleh cu menta din: bulgur, quinoa sau cuscus, rosii, castravete, ceapa, patrunjel, menta, sare, piper.
- 50 g bulgur
- 2 roşii mici tăiate cubulete
- 1/2 castravete
- 1/2 legătură ceapă verde tăiată rondele
- 100 g pătrunjel proaspăt tocat
- câteva fire de mentă
- sare
- piper
- 30 ml suc de lămâie
- 20 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Bulgurul se lasă la înmuiat în apă fiartă timp de 10 minute. Apoi se scurge şi se răsfiră uşor cu furculiţa. Legumele tăiate şi verdeţurile tocate se aşază într-un bol. Se adaugă bulgurul şi se amestecă uşor.
Se prepară un dressing simplu, din ulei, suc de lămâie, sare şi piper; se omogenizează bine. Se adaugă dressingul peste salată şi se amestecă totul cu grijă.
Se decorează cu lămâie şi mentă şi se serveşte.
Pofta buna!