Salata tabbouleh cu quinoa
PrinteazaSalata tabbouleh cu quinoa din: quinoa, rosii, castravete, ceapa, patrunjel, menta, sare, piper.
- 50 g quinoa
- 2 roşii mici tăiate cubulete
- 1/2 castravete
- 1/2 legătură ceapă verde tăiată rondele
- 100 g pătrunjel proaspăt tocat
- menta
- sare
- piper după gust
- 30 ml suc de lămâie
- 20 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Quinoa se lasă la înmuiat în apă fiartă, cu sare, timp de 10 minute. Apoi se scurge şi se răsfiră uşor cu furculiţa. Legumele tăiate şi verdeţurile tocate se aşază într-un bol foarte încăpător.
Se adaugă quinoa şi se amestecă uşor.
Se prepară un dressing din ulei, suc de lămâie, sare şi piper; se omogenizează bine. Se adaugă dressingul peste salată şi se amestecă totul cu grijă.
Se decorează cu lămâie şi mentă.
Pofta buna!