Salata tabbouleh din: patrunjel, menta, ceapa verde, castravete, rosii, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 cani patrunjel, tocat 1 1/4 cană mentă, tocată 1/2 ceasca ceapa verde, tocata 1 castravete, tocat 3 1/2 cani de rosii, tocate 1/3 cană ulei de măsline 1/3 cană suc de lămâie 1/2 lingurita sare 1/8 […]
Salata Tabbouleh
PrinteazaSalata Tabbouleh din: bulgur, quinoa, cuscus, rosii, castravete, ceapa verde, patrunjel, menta, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline.
Tabbouleh este o salată din bucătăria arabă și mai ales a bucătăriei libaneze. E cunoscută, de asemenea, și sub numele de salată bulgur. Varianta turcă se numește Kısır (Kisir).
Tabbouleh se compune din pătrunjel și bulgur fin (sau cușcuș) și roșii , ceapă verde sau hașmă, ulei de măsline, puțină apă și suc de lămâi. Tabbouleh se va condimenta cu izmă bună proaspătă precum și sare de bucătărie și piper negru.
Ingrediente:
- 50 g bulgur, quinoa sau cușcuș
- 2 roșii mici tăiate cubulețe
- ½ castravete curățat de coajă și tăiat cubulețe
- ½ legătură ceapă verde tăiată rondele
- 100 g pătrunjel proaspăt tocat
- câteva fire de mentă proaspete (după gust)
- sare, piper după gust
- 30 ml suc de lămâie
- 20 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Bulgurul se lasă la înmuiat în apă fiartă, cu sare (într-un vas acoperit), timp de 10 minute.
Apoi se scurge și se răsfiră ușor cu furculița.
Legumele tăiate și verdețurile tocate se așază într-un bol foarte încăpător.
Se adaugă bulgurul și se amestecă ușor.
Separat, se prepară un dressing simplu, din ulei, suc de lămâie, sare și piper; se omogenizează bine.
Se adaugă dressingul peste salată și se amestecă totul cu grijă.
Se decorează cu lămâie și mentă și se servește.
Pofta buna!
Cum se preparara Salata Tabbouleh:
Pofta buna!
poate iti place si:
Salata tabbouleh cu quinoa
Salata tabbouleh cu quinoa din: quinoa, rosii, castravete, ceapa, patrunjel, menta, sare, piper. Ingrediente: 50 g quinoa 2 roşii mici tăiate cubulete 1/2 castravete 1/2 legătură ceapă verde tăiată rondele 100 g pătrunjel proaspăt tocat menta sare piper după gust 30 ml suc de lămâie 20 ml ulei de măsline Mod de preparare: Quinoa […]
Pofta buna!