Salata de taietei cu alune
PrinteazaSalata de taietei cu alune din: taietei, fasole, ardei rosu, ridichi, castravete, ceapa verde, unt de arahide, sos de chilli, sos de soia, ulei de susan.
Ingrediente:
- 300g de tăieţei cu ou
- 100g de fasole mangetout, opărită şi tăiată în jumătate pe lungime
- 1 ardei roşu, feliat
- 1 legătură mică de ridichi, feliate
- 1/2 castravete, tăiat în jumătate pe lungime, cu seminţele scoase şi feliat apoi sub formă de semilună
- 4 cepe verzi, feliate
Peentru dressing:
- 4 linguri unt de arahide cu bucăţi de arahide
- 2 linguri sos de chilii
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguriţe ulei de susan
Mod de preparare:
Se fierb tăieţeii până sunt fragezi, se clătesc sub jet de apă rece şi se scurg.
Se amestecă toate ingredientele pentru dressing cu 2-3 linguri de apă fiartă până amestecul capătă consistenţa smântânii dulci.
Se aruncă peste tăieţei, se adaugă legumele şi se amestecă din nou înainte de servire.
Pofta buna!