Salată de tăieţei cu creveţi şi grepfrut roz
PrinteazaSalată de tăieţei cu creveţi şi grepfrut roz din: taitei de orez, rosii cherry, sos de peste, zeama de lamaie, zahar brun, ardei iute, grepfrut roz, castravete, morcovi, ceapa verde, creveti, menta si coriandru.
- 200 g de taitei de orez subtiri
- 12 rosii cherry, taiate pe jumatate
- 1 lingura sos de peste
- zeama de la 1 lime
- 2 lingurite de zahar brun
- 1 ardei uite rosu, 1/2 tocat, 1/2 feliat
- 2 grepfrutui roz, desfacute in segmente
- 1/2 castravete, curatat de coaja si de seminte, feliat fin
- 2 morcovi, taiati bastonase
- 3 fire de ceapa verde, feliate fin
- 400 g de creveti mari prefierti
- cate 1 mana de menta si coriandru, doar frunzele
Mod de preparare:
Pune tăieţeii într-un bol şi acoperă-i cu apă clocotită. Ţine-i la înmuiat timp de 10 minute, apoi clăteşte-i sub jet de apă rece.
Lasă-i să se scurgă bine într-o strecurătoare. In acelaşi bol, zdrobeşte uşor roşiile cherry (poţi folosi capătul unui sucitor).
Toarnă peste ele sosul de peşte, zeama de lime şi presară ardeiul tocat.
Gustă pentru a găsi echilibrul între dulce, sărat şi picant şi ajustează dacă e cazul.
Amestecă totul cu tăieţeii, apoi adaugă ingredientele rămase, cu excepţia feliilor de ardei iute, şi asezonează. împarte totul în 6 boluri. Presară ardeiul iute chiar înainte de servire.
Salată de tăieţei cu creveţi şi grepfrut roz
Pofta buna!