Salată de tăieţei cu creveţi şi grepfrut roz

Printeaza

Salată de tăieţei cu creveţi şi grepfrut roz din: taitei de orez, rosii cherry, sos de peste, zeama de lamaie, zahar brun, ardei iute, grepfrut roz, castravete, morcovi, ceapa verde, creveti, menta si coriandru.

 

Ingrediente:Salata_de_taietei_cu_creveti_si_grepfrut_roz

  • 200 g de taitei de orez subtiri
  • 12 rosii cherry, taiate pe jumatate
  • 1 lingura sos de peste
  • zeama de la 1 lime
  • 2 lingurite de zahar brun
  • 1 ardei uite rosu, 1/2 tocat, 1/2 feliat
  • 2 grepfrutui roz, desfacute in segmente
  • 1/2 castravete, curatat de coaja si de seminte, feliat fin
  • 2 morcovi, taiati bastonase
  • 3 fire de ceapa verde, feliate fin
  • 400 g de creveti mari prefierti
  • cate 1 mana de menta si coriandru, doar frunzele

 

Mod de preparare:

Pune tăieţeii într-un bol şi acoperă-i cu apă clocotită. Ţine-i la înmuiat timp de 10 minute, apoi clăteşte-i sub jet de apă rece.

Lasă-i să se scurgă bine într-o strecurătoare. In acelaşi bol, zdrobeşte uşor roşiile cherry (poţi folosi capătul unui sucitor).

Toarnă peste ele sosul de peşte, zeama de lime şi presară ardeiul tocat.

Gustă pentru a găsi echilibrul între dulce, sărat şi picant şi ajustează dacă e cazul. 

Amestecă totul cu tăieţeii, apoi adaugă ingredientele rămase, cu excepţia feliilor de ardei iute, şi asezonează. împarte totul în 6 boluri. Presară ardeiul iute chiar înainte de servire.

Salată de tăieţei cu creveţi şi grepfrut roz

Salata_de_taietei_cu_creveti_si_grepfrut_roz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.