Salata de taitei si creveti aromati
PrinteazaO reteta de salata de taitei si creveti aromati din: taitei cu ou, ulei de susan, ulei de arahide, ceapa verde, germeni de fasole, usturoi, ardei iute, creveti, zahar brun si sos de soia.
- 250 g taitei cu ou
- 1 lingura ulei de susan, plus extra pentru servit
- 1 lingura ulei de arahide
- legatura de ceapa verde, tocata fin
- 300 g germeni de fasole
- 4 catei de usturoi, tocati fin
- 1 arde iute rosu, tocat fin
- 400 g creveti mari, cruzi
- 1 lingura de zahar brun
- 1 lingura sos de soia
Mod de preparare:
Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe pachet, apoi se clatesc cu apa rece si se scurg. Se amesteca cu o lingura de ulei de susan. Se încing două linguriţe de ulei de arahide într-un wok. Se sotează ceapa verde şi germenii de fasole, timp de câteva minute, până se înmoaie.
Se adaugă tăieţeii şi se încălzesc bine. Se adaugă restul de ulei de susan şi se scoate totul pe un platou.
Se şterge cu grijă wokul şi se adaugă uleiul de arahide, usturoiul şi ardeiul iute. Se sotează rapid 10 secunde. Se adaugă creveţii şi se mai ţin pe foc câteva minute, până devin roz. Se presară zahărul şi se stropesc cu sos de soia.
Se ţine wokul pe foc până când se topeşte tot zahărul şi se pătrund creveţii. Se răstoarnă peste tăieţei şi se presară ceapă verde. Se serveşte totul stropit cu ulei de susan.
Salata de taitei si creveti aromati
Pofta buna!