Salata cu taitei din orez si carne de crab
PrinteazaSalata cu taitei din orez si carne de crab din: taitei de orez, dovlecel, carne de crab, castravete, ardei iute, ceapa verde, frunze de coriandru, frunze de menta, otet din vin de orez, sos de soia, ulei de susan, zahar brun, coaja de lime, zeama de lime.
- 100 g de taitei subtiri din orez
- 1/2 dovlecel, dat prin azatoarea mare
- 100 g carne alba de crab
- 1/2 castravete, taiata in jumatate pe lungime, curatat de seminte si feliat subtire
- 1 ardei iute rosu mic, curatat de seminte si tocat fin
- 4 cepe verzi, taiate subtire
- 1 mana frunze de coriandru
- 1 mana frunze de menta
- pentru dressing:
- 2 linguri de otet din vin de orez
- 1 lingura de sos de soia fara gluten sau sos de peste
- 1 lingurita ulei de susan
- 1 lingurita de zahar brun
- zeama si coaja de la 1 lime, plus sferturi pentru servit
Mod de preparare:
Amesteca ingredientele pentru dressing intr-un bol mare si adauga sare si piper, daca vrei.
Acopera taiteii cu apa clocotita si lasa-i sa se inmoaie 5 minute, apoi scurger-i, clateste-i sub un jet de apa rece si pune-i in bolul in care se afla dressingul. Incorporeaza dovlecelul si lasa taiteii sa se raceasca.
Adauga carnea de crab si restul ingredientelor. Asaza salata in gramajoare pe farfurii si scurge deasupra dressingul ramas in bol. Serveste-o cu sferturi de lime.
Salata cu taitei din orez si carne de crab
Pofta buna!