Salată cu tăiţei şi susan

Printeaza

Salată cu tăiţei şi susan din: taitei, ulei de susan, sos de soia, suc de lamaie, morcov, castravete, seminte de susan, usturoi, ghimbir, ceapa verde, sofran, frunze de untisor, sare si piper.

Ingrediente:

  • 150 g taitei
  • 30 ml ulei de susan
  • 10 ml sos de soia
  • 1 lamaie, numai sucul
  • 1 morcov
  • 1 castravete
  • 10 g seminte de susan
  • 10 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 1 radacina de ghimbir curatata si rasa
  • 4 cepe verzi tocate
  • 5 g sofran
  • 20 g frunze de untisor
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbe tăiţeii conform instrucţiunilor de pe pachet. Clăteşte cu apă rece într-o strecurătoare şi scurge de apă.

Varsă într-un castron, adaugă uleiul de susan, sosul de soia şi sucul de lămâie.

Taie morcovul fâşii foarte subţiri cu ajutorul unui aparat de decojit cartofii.

Procedează la fel cu castravetele, îndepărtând sâmburii. Amestecă-i cu tăiţeii.

Incinge un wok cu 10ml de apă şi prăjeşte seminţele de susan până se fac aurii. Presară-le peste tăiţei.

Căleşte usturoiul, ghimbirul, ceapa verde şi şofranul timp de 1 minut.

Adaugă frunzele de untişor şi amestecă bine. Combină tăiţeii cu amestecul din tigaie şi asezonează cu sare şi piper.

 

Salată cu tăiţei şi susan

Salata_cu_taitei_si_susan

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Ce bine arata salata asta cu taitei

  2. Si mie-mi place salata asta, bravo!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.