Salata Tarama

Printeaza

Salata Tarama din: cartofi, icre, lamaie, ulei de masline, patrunjel.
Ingrediente :Salata Tarama

  • 2 cartofi fainosi mari
  • 120 g icre
  • 80 ml zeama de lamaie
  • 160 ml ulei de masline
  • 2 linguri patrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

Cartofii taiati cubulete de circa 2 cm se pun intr-o craticioara, se acopera cu apa si se lasa pe foc sa dea in clocot, dupa care se fierb incet, cu capac, aproximativ 15 minute.

Se scurg, se zdrobesc cu o furculita si se lasa sa se raceasca.Se freaca bine icrele cu mixerul circa 2 minute la turatie maxima adaugand cate putin din cartofii fierti si sfaramati.

Se incorporeaza tot putin cate putin uleiul si zeama de lamaie si cand icrele le-au inghitit complet, se amesteca in continuare inca 5 minute (la turatie maxima), ca sa devina usoare si spumoase.

Se tin icrele doua ore la frigider. Cu un sfert de ora inainte de a le da la masa se scot din frigider, se rastoarna intr-un bol pentru a avea temperatura camerei, se presara peste ele patrunjelul tocat si se servesc cu paine neagra si masline.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.