Salata Tarama
PrinteazaSalata Tarama din: cartofi, icre, lamaie, ulei de masline, patrunjel.
Ingrediente :
- 2 cartofi fainosi mari
- 120 g icre
- 80 ml zeama de lamaie
- 160 ml ulei de masline
- 2 linguri patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Cartofii taiati cubulete de circa 2 cm se pun intr-o craticioara, se acopera cu apa si se lasa pe foc sa dea in clocot, dupa care se fierb incet, cu capac, aproximativ 15 minute.
Se scurg, se zdrobesc cu o furculita si se lasa sa se raceasca.Se freaca bine icrele cu mixerul circa 2 minute la turatie maxima adaugand cate putin din cartofii fierti si sfaramati.
Se incorporeaza tot putin cate putin uleiul si zeama de lamaie si cand icrele le-au inghitit complet, se amesteca in continuare inca 5 minute (la turatie maxima), ca sa devina usoare si spumoase.
Se tin icrele doua ore la frigider. Cu un sfert de ora inainte de a le da la masa se scot din frigider, se rastoarna intr-un bol pentru a avea temperatura camerei, se presara peste ele patrunjelul tocat si se servesc cu paine neagra si masline.
Pofta buna!