Salata taraneasca de vara
PrinteazaSalata taraneasca de vara din: cartofi, morcovi, fasole verde, ceapa verde, usturoi verde, telina, otet, ulei, sare.
- 10-15 cartofi noi
- 3-4 morcovi cruzi
- o mână de fasole verde (păstăi)
- ceapă verde
- usturoi verde
- frunze de ţelina
- 1-2 linguri oţet
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă. Se scot din apă, se lasă la răcit şi se curăţă. Separat se fierb morcovii şi fasolea verde, apoi se pun la scurs şi la răcit.
Toate legumele se taie în cubuleţe mici şi se amestecă într-un castron încăpător. Se adaugă apoi usturoiul, ceapa şi verdeţurile spălate bine şi tocate mărunt.
In final, salata se potriveşte de sare şi i se adaugă sosul format din oţet (eventual diluat) şi ulei. Opţional, în salată se poate adăuga 1 ardei iute tocat mărunt sau piper măcinat.
Pofta buna!