Salata taraneasca greceasca
PrinteazaO reteta de salata taraneasca greceasca din: castravete, ardei, rosii, ceapa, patrunjel si busuioc, salata, feta, otet din vin alb, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline si oregano.
- un castravete mic de salata
- un ardei rosu
- un ardei galben
- 3-4 rosii
- o ceapa mica alba
- cate 3-4 fire de patrunjel si busuioc
- o capatana mica de salata
- 150 g feta
- 2 linguri otet din vin alb
- 3 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper
- 5 linguri ulei de masline
- o lingurita oregano uscat
Mod de preparare:
Castravetele se curata, se taie pe lung, se scot semintele si se taie cuburi. Ardeii se spala, se taie in jumatate, se curata si se taie fasii. Rosiile se spala si se taie in opt. Ceapa se curata si se taie inele subtiri.
Verdeturile se baga in apa rece, se scurg, se rupr frunzulitele si apoi se toaca mare. Se desprind frunzele din capatana de salata, se spala se usuca, se curata si se rup in bucati. Toate ingredientele pregatite se asaza decorativ pe un platou.
Feta se taie cuburi si se presara deasupra. Pentru sos, se amesteca otetul, sare si piper. Uleiul se adauga treptat, apoi se pune si oregano. Marinata aceasta se toarna peste salata.
Salata taraneasca greceasca
Pofta buna!