Salata de telina cu sfecla rosie
PrinteazaO reteta de salata de telina cu sfecla rosie din: telina, sare, sfecla rosie, pere, zeama de lamaie, oua, galbenusuri, otet din pere, ulei din samburi de struguri, ulei din samburi de struguri, ulei de nuca, piper alb, zahar, miez de nuca si coriandru.
- 800 g telina (radacini)
- sare
- 4 sfecla rosii (circa 800 g)
- 2 pere
- zeama de la 1/2 lamaie
- 4 oua fierte tari
- 4 galbenusuri proaspete
- 4 lingurite otet din pere
- 6 linguri ulei din samburi de struguri
- 2 linguri ulei de nuca
- piper alb macinat
- putin zahar
- 200 g miez de nuci
- coriandru verde pentru ornat
Mod de preparare:
Ţelina se taie felii subţiri, apoi se fierb circa 20 de minute în apă sărată. Se răcesc brusc şi se scurg. Sfecla roşie se fierbe în coajă în puţină apă până se înmoaie. Apoi se curăţă şi se taie felii.
Perele se taie în două. se curăţă de cotoare. se taie fâşii şi se stropesc cu zeamă de lămâie.
Se curăţă ouăle, se presează printr-o sită deasă şi cu gălbenuşurile crude se prepară un sos neted. Se adaugă oţetul, uleiurile şi se condimentează cu sare. piper şi zahăr. O pătrime din cantitatea de miez de nuci se taie în bucăţi nu prea mărunte şi se adaugă la sosul marinat.
Fâşiile de ţelină şi de pere se adaugă la sos şi se lasă 10 minute să se întrepătrundă. Feliile de sfeclă roşie se aranjează pe farfurii. peste care se pun porţiile de salată de ţelină. Farfuriile se ornează cu restul de la nuci şi cu frunzele de coriandru.
Salata de telina cu sfecla rosie
Pofta buna!
Buna rau salata de telina