Salata thailandeza de papaya verde
PrinteazaSalata thailandeza de papaya verde din: suc de chitra, citronela, sirop de agave, suc de ghimbir, boia, papaya, morcov, ardei, coriandru.
- un sfert de ceaşcă de suc de chitră
- o lingură de citronelă proaspătă, sau o linguriţă de citronelă praf
- două linguri de sirop de agave
- o lingură de suc de ghimbir
- un vârf de linguriţă de boia
- o ceaşcă de papaya verde, cojită şi mărunţită
- o jumătate de ceaşcă de morcov, tăiat julienne (în fâşii lungi şi subţiri ca beţele de chibrit, cu ajutorul „cuţitului julienne”).
- două ceşti de ardei graşi, roşii sau galbeni, mărunţiţi
- două linguri de coriandru proaspăt, mărunţit
Mod de preparare:
Amestecaţi sucul de chitră, citronelă, siropul de agave, sucul de ghimbir şi boiaua.
Amestecaţi într-o salatieră mare sosul preparat mai sus cu papaya, morcovul şi ardeii. Acoperiţi cu citronelă.
Pofta buna!