Salata thailandeza de pui si taitei
PrinteazaO reteta de salata thailandeza de pui si taitei din: piept de pui, taitei, ulei vegetal, morcovi, castravete, busuioc, alune, menta, ceapa verde si sos iute.
- 600 grame piept de pui fara os
- 100 grame taitei asiatici
- o lingurita ulei vegetal
- doi morcovi
- un castravete
- o legatura de busuioc
- alune, menta, ceapa verde
- sare de mare
- sos iute
Mod de preparare:
Taiati pieptul de pui in fasii si amestecati-l cu sosul iute, apoi tineti-l la marinat timp de 25-30 de minute.
Intre timp tineti cateva minute taiteii in apa fierbinte, pana se inmoaie, apoi spalati-i cu apa rece si puneti-i pe o farfurie separata.
Intr-o cratita de metal puneti uleiul si apoi adaugati fasiile de piept de pui la gatit, timp de 2-3 minute, pana cand carnea se face. Amestecati apoi carnea cu taiteii si puneti pe deasupra alune tocate marunt, menta proaspata, ceapa verde si mai amestecati odata.
La final adaugati si legatura de busuioc, tocata marunt. Reteta preluata de aici.
Salata thailandeza de pui si taitei
Pofta buna!