Salată cu de toate
PrinteazaO reteta de salata cu de toate din: salata verde, ardei, avocado, oua, suc de lamaie, telina, iaurt, pasta de rosii, ulei extravirgin, ardei iute si sare.
- 1 salată verde (lăptucă)
- 200 g ardeiaşi verzi dulci
- 2 avocado copţi, însă tari
- 4 ouă fierte
- sucul de la 1 lămâie
- 1 ţelină
- 1 borcănel de iaurt natural dens
- pastă de roşii concentrată
- 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
- 1 ardei iute verde
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi fructele de avocado şi desfaceţi-le în jumătăţi. Pe o farfurie, stropiţi cele 4 bucăţi obţinute cu suc de lămâie, să nu se înnegrească. Curăţaţi, spălaţi şi uscaţi ardeii, salata verde şi ţelina. Păstraţi câteva frunze frumoase de salată, iar pe celelalte tăiaţi-le fideluţă împreună cu ţelina şi ardeiaşii verzi dulci.
Acoperiţi fundul unui platou cu frunzele întregi de salată şi puneţi deasupra avocado bine scurs de sucul de lămâie, restul de lăptuci şi ţelina, ardeiaşii dulci şi ouăle fierte tăiate felioare. Ornaţi cu puţină pastă de roşii, direct din tub.
Pregătiţi dressingul amestecând într-un castronel iaurtul, două linguri de pastă de roşii concentrată, ardeiul iute verde mărunţit, uleiul extravirgin de măsline şi puţină sare. Bateţi bine totul cu o furculiţă şi lăsaţi deoparte câteva minute. Serviţi salata însoţită de dressingul pus într-un castronel separat.
Salată cu de toate
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salata cu de toate