Salata de tofu cu castraveti si ceapa
PrinteazaSalata de tofu cu castraveti si ceapa din: tofu, sare, piper, ulei, castraveţi’ aponezi, ceapă roşie, frunze de lăptucă, usturoi, chili roşu, zeamă de lămâie, apă, zahăr.
- 4 bucăţi tofu
- sare
- piper
- 2 linguriţe de ulei
- 2 castraveţi japonezi, lungi
- 1 ceapă roşie, câteva frunze de lăptucă
- Pentru garnitura:
- 2 căţei mari de usturoi, tocat mărunt
- 1 chili roşu, curăţat de seminţe, tăiat mărunt
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 1 lingură apă
- 2 linguriţe zahăr
- 1/4 linguriţă sare
Mod de preparare:
Se taie tofu felii puţin mai groase de o jumătate de centimetru, se sărează (opţional) şi se piperează. Jumătate din felii se prăjesc pe ambele feţe, la foc moderat, într-o tigaie de teflon, cu o linguriţă de ulei, bine încins înainte. Se lasă să se răcească bine.
Se procedează identic şi cu celelalte felii. Castraveţii se taie de-a latul, la jumătate, apoi de-a lungul felii subţiri, pentru a face „funde”.
La fel se procedează şi cu ceapa. Se pun într-un castron tofu, castravetele şi ceapa.
Se omogenizează într-un castronel toate ingredientele pentru garnitură şi se toarnă peste salată.
Se serveşte imediat.
Pofta buna!