Salata de tofu cu castraveti si ceapa

Printeaza

Salata de tofu cu castraveti si ceapa din: tofu, sare, piper, ulei, castraveţi’ aponezi, ceapă roşie, frunze de lăptucă, usturoi, chili roşu, zeamă de lămâie, apă, zahăr.

Ingrediente:Salata de tofu cu castraveti si ceapa

  • 4 bucăţi tofu
  • sare
  • piper
  • 2 linguriţe de ulei
  • 2 castraveţi japonezi, lungi
  • 1 ceapă roşie, câteva frunze de lăptucă
  • Pentru garnitura:
  • 2 căţei mari de usturoi, tocat mărunt
  • 1 chili roşu, curăţat de seminţe, tăiat mărunt
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 1 lingură apă
  • 2 linguriţe zahăr
  • 1/4 linguriţă sare

Mod de preparare:

Se taie tofu felii puţin mai groase de o jumătate de centimetru, se sărează (opţional) şi se piperează. Jumătate din felii se prăjesc pe ambele feţe, la foc moderat, într-o tigaie de teflon, cu o linguriţă de ulei, bine încins înainte. Se lasă să se răcească bine.

Se procedează identic şi cu celelalte felii. Castraveţii se taie de-a latul, la jumătate, apoi de-a lungul felii subţiri, pentru a face „funde”.

La fel se procedează şi cu ceapa. Se pun într-un castron tofu, castravetele şi ceapa.

Se omogenizează într-un castronel toate ingredientele pentru garnitură şi se toarnă peste salată.

Se serveşte imediat.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.