Salata tofu cu piper
PrinteazaSalata tofu cu piper din: tofu, sare, piper, ulei, castraveti, ceapa, laptuci, usturoi, chili, lamaie, zahar.
- 4 bucăţi tofu
- sare
- piper
- 2 linguriţe ulei
- 2 castraveţi japonezi, lungi
- 1 ceapă roşie
- câteva frunze de lăptucă
- 2 căţei mari de usturoi, tocat mărunt
- 1 chili roşu, curăţat de seminţe, tăiat mărunt
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 lingură apă
- 2 linguriţe zahăr
- 1/4 linguriţă sare
Mod de preparare:
Se taie tofu în felii puţin mai groase de o jumătate de centimetru, se sărează şi se piperează. Jumătate din felii se prăjesc pe ambele feţe, la foc moderat, intr-o tigaie de teflon, cu o linguriţă de ulei, bine încins înainte.
Se lasă să se răcească bine. Se procedează identic şi cu celelalte felii. Castraveţii se taie de-a latul, la jumătate, apoi de-a lungul felii subţiri. La fel se procedează şi cu ceapa.
Se pun într-un castron tofu, castravetele şi ceapa. Separat se omogenizează într-un castronel toate ingredientele pentru garnitură.
Se toarnă peste salată şi se omogenizează.
Pofta buna!