Salata cu tofu si usturoi
PrinteazaSalata cu tofu si usturoi din: tofu, otet aromatizat, sos de soia, ulei de masline, otet balsamic, busuioc, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g tofu
- 2 linguri otet aromatizat cu ierburi
- 2 linguri sos de soia
- 6 linguri ulei de masline
- 4 linguri otet balsamic
- 1 legatura busuioc
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tofu se taie în cuburi cu latura de 1,5 cm, care se stropesc cu oţet şi sos de soia şi se lasă să se marineze timp de 2 ore.
Se scurge bine. Intr-o tigaie teflonata se incing 2 linguri de ulei de masline si se rumeneste tofu pe toate partile.
Se toaca usturoiul si busuiocul, se amesteca cu otetul balsamic si restul de ulei de masline, pentru a obtine un sos de salata, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Acest sos se toarna peste tofu. Se amesteca bine si se serveste.
Salata cu tofu si usturoi
Pofta buna!