Salată cu ton afumat şi sos de muştar
PrinteazaO reteta savuroasa de Salată cu ton afumat şi sos de muştar din: ton afumat, salata verde, rosii cherry, cartofi, ardei capia, masline, porumb, seminte de mustar, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, cimbru, lamaie si crutoane.
- 400 g ton afumat
- o salată verde
- 250 g roşii cherry
- 4 cartofi
- 2 ardei capia
- 50 g măsline feliate
- 50 g porumb
- o linguriţă de seminţe de muştar
- 100 ml ulei de măsline
- 50 ml oţet de mere
- sare, piper, cimbru
- o lămâie
- crutoane
Mod de preparare:
într-un castronel se pun seminţele de muştar, uleiul de măsline, oţetul de me¬re, sare şi piper după gust. Se presară puţin cimbru şi se amestecă bine într-un blender. Sosul obţinut se intro¬duce la rece pentru zece minute.
Tonul afumat se curăţă de oase, se taie în bucăţi mai mici care se stropesc cu suc de lămâie, se amestecă şi se pun pe un platou. Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, se lasă să se răcească puţin şi se curăţă de coajă cât sunt călduţi. Se taie cuburi sau felii mai subţiri, după dorinţă şi se pun într-un castron, împreună cu ardeii capia spălaţi şi tăiaţi rondele.
Se adaugă roşiile cherry spălate şi tăiate în jumătăţi, boabele de porumb bine scurse, măslinele şi salata verde spălată, ruptă bucăţi mai mici. Toate legumele se amestecă, se împart în boluri, se adaugă bucăţile de ton scurse de sucul de lămâie şi se toarnă sosul de muştar răcit.
Salată cu ton afumat şi sos de muştar
Pofta buna!
Imi place salata cu ton afumat :0 Chiar imi place!