Salata de ton cu capere si oua
PrinteazaSalata de ton cu capere si oua din: ton in suc propriu, capere, ceapa verde, patrunjel verde, zeama de lamaie, sare, piper, oua, ulei de masline, mustar dijon, iaurt, crema de branza, ardei gras.
- 2 conserve (400 g) ton in suc propriu
- 2 lingurite capere conservate in otet
- 2 fire ceapa verde sau 1 fir de praz
- 1 legatura mica patrunjel verde
- zeama de la 1 lamaie
- sare
- piper
- 2 oua
- cate 2 lingurite ulei de masline si mustar Dijon
- 1 lingura iaurt grecesc
- 4 linguri crema de branza proaspata
- 3 ardei grasi sau 2 andive mari
Mod de preparare:
Pentru maioneza dietetică, fierbi ouăle tari, le cureţi şi le scoţi gălbenuşurile, pe care le freci cu muştarul şi uleiul de măsline.
Adaugi crema de brânză dietetică, iaurtul şi 2 linguriţe zeamă de lămâie, sare şi piper după gust şi omogenizezi.
Cureţi ceapa şi o tai în rondele. Scurgi tonul şi caperele din conservă. Speli pătrunjelul şi îl toci mărunt.
Amesteci într-un bol peştele, ceapa, mugurii de capere, pătrunjelul, maioneza dietetică şi restul de zeamă de lămâie.
Sărezi şi condimentezi amestecul după gust. Serveşti salata în frunze de andive sau în jumătăţi de ardei gras.
Salata de ton cu capere si oua
Pofta buna!