Salată de ton cu cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de ton cu cartofi din: cartofi, sare, piper, rosii, ton, busuioc, fasole verde, ceapa, ruccola, ulei de masline, pesto, piper si suc de lamaie.
- 400 g cartofi roşiii
- sare
- piper
- 4 roşii
- 1 conservă ton în suc propriu (bucată întreagă)
- 5 fire busuioc
- 500 g fasole verde
- 1 ceapă franţuzească
- 5 fire ruccola
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 linguri pesto
- piper
- 2 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se lasă să fiarbă în apă clocotită cu sare cca 20 min. Se curăţă fasolea verde şi se opăreşte în apă clocotită cu sare cca 5 min.
Se spală şi se curăţă roşiile; se taie felii. Se lasă să se scurgă conserva de ton. Se curăţă busuiocul, iar frunzele se taie fâşii. Ceapa franţuzească se curăţă şi se toacă. Se spală firele de ruccola.
Se decojesc cartofii şi se taie bucăţi. Se scurge fasolea verde. Se pregăteşte un dressing din ulei de măsline, suc de lămâie, piper după gust şi pesto.
Intr-un castron se amestecă legumele şi tonul mărunţit cu furculiţa. Se presară frunze de busuioc şi ruccola. Dressingul se serveşte separat.
Salată de ton cu cartofi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salata de ton cu cartofi