Salata de ton cu crutoane

Printeaza

Salata de ton cu crutoane din: ton in ulei, sare, piper, zeama de lamaie, oua, cascaval, ciuperci, rosii, masline, salata verde, fasole verde.

Ingrediente:

  • 2 cutii ton bucati in ulei vegetal
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lamaie
  • 2 oua
  • 150 g cascaval
  • 150 g ciuperci
  • 200 g rosii cherry
  • 100 g masline
  • salata verde
  • fasole verde

 

Mod de preparare:

Salata de ton cu crutoane: Pentru început, se desfac cutiile de ton şi se pun într-o sită să se scurgă bine.

După ce s-au scurs, bucăţile de ton se stropesc cu zeama de lămâie şi se presară cu piper măcinat, alb sau negru.

Se pun ouăle să fiarbă şi se lasă 5 minute. Ca să se poată cu­răţa uşor, se lasă câteva minute în apă rece.

Salata verde se spa­lă şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.

Ciupercile se curăţă, se spală şi se călesc în puţin ulei, cu sare, piper şi verdeaţă tocată mărunt.

Roşioarele se spală, se crestează la capete şi se ornează cu pătrunjel verde.

Pe un platou, se aşază foile de salată şi toate celelalte ingre­diente şi se asezonează totul cu sosul preparat din zeamă de lămâie, sare, piper şi verdeaţa tocată mărunt.

Când se serveşte acest fel de salată, se combină cu toate ingredientele de pe platou.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.