O salata usor de preparat plina de gusturi savuroase. Salată de ton cu ceapă din: trunchi de ton in suc propriu, ceapa rosie, ceapa verde, salata verde, castraveti, iaurt, lamaie, rosii, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 cutii trunchi de ton în suc propriu 1 ceapă roșie 1 legătură ceapă verde 1 salată […]
Salată de ton cu laptucă si portocală rosie
PrinteazaSalată de ton cu laptucă si portocală rosie din: ton, laptuca, castravete, ridichi, portocala rosie, arpagic, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si boabe de piper rosu.
Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului.
Peștele furnizează o varietate de minerale esențiale, cum ar fi iod, fier, zinc, magneziu și fosfor. Aceste minerale sunt importante pentru funcționarea normală a organismului.
Ingrediente:
- 400 g ton în suc propriu
- 1 lăptucă sălbatică
- 1 castravete
- 1 legătură de ridichi
- 1 portocală roşie
- 1 legătură de arpagic verde
- 1 lămâie netratată
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- 15 boabe de piper roşu
Mod de preparare:
Spălaţi şi scurgeţi bine lăptuca sălbatică, rupeţi-o bucăţele mari şi puneţi-o pe un platou încăpător.
Scurgeţi tonul din lichidul de conservare, fărâmaţi-l şi adăugaţi-l peste salată.
Curăţaţi de coajă portocala, desfaceţi-o în felioare şi eliminaţi şi pieliţa transparentă.
Curăţaţi şi spălaţi castravetele, ridichile şi lămâia, apoi tăiaţi-le felii subţiri. Adăugaţi toate aceste ingrediente la salată.
Spălaţi şi tocaţi mare arpagicul verde şi pisaţi în piuliţă boabele de piper. Aroma- tizaţi cu acestea salata şi amestecaţi-o.
Puneţi puţină sare şi stropiţi preparatul cu ulei extravirgin de măsline, amestecaţi din nou şi serviţi.
Salată de ton cu laptucă si portocală rosie
Pofta buna!
Pofta buna!