Salată de ton cu orez
PrinteazaO reteta de salata de ton cu orez din: orez, sare, ton, ardei verzi, ceapa verde, rosii, patrunjel, maioneza, zeama de lamaie, mustar, ulei si usturoi.
- 300 g orez
- sare
- 800 g ton (din conserva)
- 2 ardei verzi
- 1 legtura ceapa verde
- 500 g rosii
- 2 legaturi patrunjel cu frunza creata
- 10 lingurite maioneza
- zeama de la o lamaie
- 3 lingurite mustar
- 2 l ulei
- 2 catei mici de usturoi
- cateva frunze de patrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Orezul se fierbe în apă sărată. Se strecoară şi se lasă să se răcească. Tonul se pune într-un castron şi se zdrobeşte cu furculiţa. Ardeii se taie cuburi. Ceapa verde se taie inele. Roşiile se curăţă de codiţe şi se taie fiecare în opt felii. Legumele împreună cu o- rezul se pun într-un castron.
Pătrunjelul se taie nu prea mărunt şi se adaugă la celelalte ingrediente.
Din maioneză, zeamă de lămâie şi muştar se face un sos neted. Se sărează, se piperează şi se adaugă uleiul. Se curăţă usturoiul, se presează peste sos. Se amestecă bine din nou. Salata se marinează în sosul astfel preparat. se lasă să se odihnească 20 de minute să se întrepătrundă bine. Se ornează cu frunze de pătrunjel.
Salată de ton cu orez
Pofta buna!