Salată de ton cu orez

Printeaza

O reteta de salata de ton cu orez din: orez, sare, ton, ardei verzi, ceapa verde, rosii, patrunjel, maioneza, zeama de lamaie, mustar, ulei si usturoi.

Ingrediente:Salată de ton cu orez

  • 300 g orez
  • sare
  • 800 g ton (din conserva)
  • 2 ardei verzi
  • 1 legtura ceapa verde
  • 500 g rosii
  • 2 legaturi patrunjel cu frunza creata
  • 10 lingurite maioneza
  • zeama de la o lamaie
  • 3 lingurite mustar
  • 2 l ulei
  • 2 catei mici de usturoi
  • cateva frunze de patrunjel pentru ornat

 

Mod de preparare:

Orezul se fierbe în apă sărată. Se strecoa­ră şi se lasă să se răcească. Tonul se pune într-un castron şi se zdrobeşte cu furculiţa. Ardeii se taie cuburi. Ceapa verde se taie inele. Roşiile se curăţă de codiţe şi se taie fi­ecare în opt felii. Legumele împreună cu o- rezul se pun într-un castron.

Pătrunjelul se taie nu prea mărunt şi se adaugă la celelalte ingrediente.

Din maioneză, zeamă de lămâie şi muştar se face un sos neted. Se sărează, se piperează şi se adaugă uleiul. Se curăţă usturoiul, se presează peste sos. Se amestecă bine din nou. Salata se marinează în sosul astfel pre­parat. se lasă să se odihnească 20 de minute să se întrepătrundă bine. Se ornează cu frun­ze de pătrunjel.

Salată de ton cu orez

Salată de ton cu orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.