Salata de ton cu rosii cherry si crutoane de usturoi
PrinteazaSalata de ton cu rosii cherry si crutoane de usturoi din: fasole verde, sare, boabe de fasole, ton în suc propriu, salată, ceapă, roşii cherry, pâine albă, usturoi, unt, oţet balsamic alb, supă de legume, ulei de măsline, muştar, piper, măsline negre.
Ingrediente:
- 250 g fasole verde
- sare
- 250 g boabe de fasole (conservă)
- 400 g ton în suc propriu (conservă)
- 2 căpăţâni de salată romană
- 1 ceapă
- 250 g roşii cherry
- 2 felii pâine albă
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri unt
- 6 linguri oţet balsamic alb
- 4 linguri supă de legume
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă muştar
- piper
- 60 g măsline negre
Mod de preparare:
Se curăţă fasolea verde, se spală şi se fierbe în apă cu sare cca 5 min.
trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se lasă să se scurgă conservele de fasole boabe şi de ton; se mărunţeşte tonul.
curăţă salata verde şi se rup frunzele în bucăţi potrivite. Se toacă ceapa.
Roşiile cherry se spală şi se taie jumătăţi. taie pâinea cuburi. toacă usturoiul şi se prăjeşte într-o tigaie, cu unt.
adaugă cuburile de pâine şi se lasă să se rumenească.
amestecă oţetul cu supă, ulei şi muştar; se sărează şi se piperează.
amestecă ingredientele pregătite şi măslinele; se toarnă deasupra dressingul şi se amestecă.
Salata de ton cu rosii cherry si crutoane de usturoi
Pofta buna!