Salata de ton cu rosii, praz si cartofi

Printeaza

Salata de ton cu rosii, praz si cartofi din: cutii de ton în ulei (sau orice alt tip de peşte), cartofi fierţi, roşii, ouă, praz sau ceapa, sare, maioneză, măs­line fără sâmburi, verdeaţă.

Ingrediente:Salata de ton cu rosii, praz si cartofi

  • 2 cutii de ton în ulei sau orice alt tip de peşte doriţi
  • 400 g cartofi fierţi
  • 350 g roşii
  • 2 ouă
  • 1 praz sau 2 cepe
  • sare
  • maioneză după gust

Pentru decor:

  • 3 albuşuri fierte
  • măs­line fără sâmburi
  • verdeaţă

Mod de preparare:

Scurgi peştele de ulei şi îl mărunţeşti cu furculiţa. Tai roşiile cuburi mici. cartofii şi ouăle fierte le dai prin răzătoarea mică, iar ceapa o tai mărunt. Amesteci peştele, cartofii, roşiile, ouăle, ceapa şi potriveşti de sare.

Apoi adaugi maioneza şi amesteci până la omogenizare.

Decorezi salata după propria imaginaţie. Eu am aşezat salata pe un pla­tou pe care l-am decorat cu verdeaţă, dar se poate şi cu salată verde sub formă de minge şi apoi am dat pe râză­toare albuşurile fierte de la 3 ouă.

Am întins albuşurile uniform peste salată, am tăiat măslinele fâşii fine şi le-am aşezat în formă de hexagon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.