Salata de ton cu rosii, praz si cartofi
PrinteazaSalata de ton cu rosii, praz si cartofi din: cutii de ton în ulei (sau orice alt tip de peşte), cartofi fierţi, roşii, ouă, praz sau ceapa, sare, maioneză, măsline fără sâmburi, verdeaţă.
- 2 cutii de ton în ulei sau orice alt tip de peşte doriţi
- 400 g cartofi fierţi
- 350 g roşii
- 2 ouă
- 1 praz sau 2 cepe
- sare
- maioneză după gust
Pentru decor:
- 3 albuşuri fierte
- măsline fără sâmburi
- verdeaţă
Mod de preparare:
Scurgi peştele de ulei şi îl mărunţeşti cu furculiţa. Tai roşiile cuburi mici. cartofii şi ouăle fierte le dai prin răzătoarea mică, iar ceapa o tai mărunt. Amesteci peştele, cartofii, roşiile, ouăle, ceapa şi potriveşti de sare.
Apoi adaugi maioneza şi amesteci până la omogenizare.
Decorezi salata după propria imaginaţie. Eu am aşezat salata pe un platou pe care l-am decorat cu verdeaţă, dar se poate şi cu salată verde sub formă de minge şi apoi am dat pe râzătoare albuşurile fierte de la 3 ouă.
Am întins albuşurile uniform peste salată, am tăiat măslinele fâşii fine şi le-am aşezat în formă de hexagon.
Pofta buna!