Salată cu ton si sos pesto
PrinteazaO reteta de salata cu ton si sos pesto din: dovlecel, sare, castravete, telina, rosii cherry, ceapa, otet, ulei de rapita, piper, zahar, capere, bagheta, ton, usturoi, samburi de pin, ulei de masline, parmezan, frunze de busuioc si suc de lamaie.
- 1 dovlecel mic
- sare
- 1/2 castravete
- 2 tulpini telina
- 250 g rosii cherry
- 1 ceapa
- 2 linguri otet
- 100 ml ulei de rapita
- piper
- zahar
- 40 g capere
- 6 felii bagheta
- 1 cutie ton (in sos natural)
- 1 catel de usturoi
- 20 g samburi de pin
- 75 ml ulei de masline
- 40 g parmezan proaspat ras
- 40 g frunz de busuioc
- suc de lamaie
Mod de preparare:
Tăiaţi dovlecelul felii pe lung şi opăriţi-le cca. 30 de secunde în apă cu sare apoi scurgeţi-le. Tăiaţi castravetele şi ţelină rondele. Tăiaţi roşiile în două. Tăiaţi ceapa inele. Amestecaţi-le oţetul cu 4 linguri de ulei de rapiţă, sarea, piperul, 1 vârf de linguriţă de zahăr.
Incorporaţi legumele şi caperele. Prăjiţi feliile de baghetă, scurgeţi tonul. Tocaţi usturoiul, apoi prăjiţi sâmburii de pin fără adaos de grăsime. Pasaţi-i împreună cu usturoiul şi amestecaţi totul cu restul uleiului de rapiţă, de măsline, parmezanul şi busuiocul.
Condimentaţi sosul pesto, astfel onţinut, cu sare şi suc de lămâie. Amestecaţi tonul şi 2 linguri de sos pesto cu salata, apoi condimentaţi-o. Serviţi-o cu pâine şi pesto şi ornaţi-o, eventual, cu verdeaţa de la ţelină.
Salată cu ton si sos pesto
Poftă bună!