Salata de ton cu sparanghel
PrinteazaO reteta de ton cu sparanghel din: ton rosu, sparanghel, rosii cherry, busuioc, salata ruccola, masline negre, sare, piper, ulei de masline extravirgin si suc de lamaie.
- 120 g ton rosu
- 100 g sparanghel
- 80 g rosii cherry
- 10 g busuioc
- 50 g salata ruccola
- 40 g masline negre
pentru dressing:
- sare
- piper
- ulei de masline extravirgin
- suc de lamaie
Mod de preparare:
Fileul de ton proaspăt se unge cu ulei de măsline şi se aşază pe grătar. Se găteşte mediu, însă dacă doriţi se poate consuma şi bine făcut. Intr-un bol, se pun pe rând ruccola, roşiile, sparanghelul prefiert al dente, măslinele negre şi busuiocul tocat.
Din suc de lămâie şi ulei de măsline extravirgin în proporţie de 1/3 se face un dressing care se toarnă peste legume. Se potriveşte de sare şi piper. Salata se montează pe farfurie, iar peste ea se aşază fileul de ton. Peste fileul de ton se presară sare de mare şi piper proaspăt măcinate.
Se ornează cu o frunză de mentă.
Salata de ton cu sparanghel
Pofta buna!