Salata de ton cu verdeata
PrinteazaSalata de ton cu verdeata din: ton, orez, ceapa, morcovi, sare, piper, ulei, mustar, patrunjel.
- 1 cutie cu ton
- 1 ceapă
- 1 ceaşcă mare cu orez
- sare
- piper
- 2 morcovi fierţi
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- 1 lingură cu muştar
- pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Alegeţi orezul, spălaţi-l în două-trei ape, puneţi-l la fiert cu 3 măsuri de apă si 1 linguriţă cu sare. Lăsaţi la foc mic 20 min, acoperiţi, lăsaţi să stea până se răceşte.
Răsturnaţi în castron adânc, amestecaţi cu ceapa tocată, peştele scurs şi spălat cu apă călduţă, sare şi piper măcinat.
Din morcovii fierţi, trecuţi pe răzătoarea mică, 1 lingură de muştar şi 1 ceaşcă cu ulei faceţi o maioneză de post. Turnaţi peste orez şi ton, decoraţi cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!