Salata de ton
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de salata de ton din: orez, ton, boabe de porumb, ceapa, ardei gras, masline negre, patrunjel, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper.
- 150 g orez cu bobul lung
- 1 conserva de ton bucatiin ulei
- 3 linguri boabe de porumb dulce
- 1 ceapa potrivita
- 1 ardei gras rosu
- 8-9 masline negre feliate
- 3 fire de patrunjel verde
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri de ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi orezul în apă (500 ml) cu sare 10 minute, cât să-l cuprindă, apoi îl iei de pe foc, adaugi o lingură de ulei şi amesteci bine. Laşi orezul acoperit 10-15 minute ca să se umfle. între timp, tai ceapa felii subţiri, ardeiul cubuleţe, scurgi uleiul din conserva de ton şi zeama din porumb.
Amesteci, într-o salatieră mare, toate ingredientele, plus orezul, măslinele şi pătrunjelul tocat mărunt. Condimentezi, după gust, cu sare şi piper, asezonezi cu ulei şi zeamă de lămâie, după preferinţă, şi serveşti salata garnisită cu o crenguţă de pătrunjel verde, după ce stă 10 minute la rece ca să se amestece aromele.
Salata de ton
Pofta buna!