Salata tonica cu ciuperci, surimi si ghimbir
PrinteazaSalata tonica cu ciuperci, surimi si ghimbir din: fire mici de ţelină, mango, ciuperci albe, bastonaşe de surimi, ghimbir proaspăt, ou, smântână lichidă, ulei, ketchup, muştar iute, Tabasco, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 fire mici de ţelină
- 1 mango
- 250 g de ciuperci albe
- 12 bastonaşe de surimi
- 1 bucăţică de ghimbir proaspăt
- 1 gălbenuş de ou
- 4 linguri de smântână lichidă
- 150 ml de ulei
- 1 lingură de ketchup
- 1 linguriţă de muştar iute
- câteva picături de Tabasco
- sare
- piper
Mod de preparare:
Preparaţi sosul: pregătiţi o maioneză din gălbenuşul de ou, muştar, sare şi piper, încorporând treptat uleiul. Folosiţi telul sau mixerul.
Apoi adăugaţi ketchup şi smântână, după care condimentaţi cu câteva picături de Tabasco. Verificaţi cât de asezonat este sosul şi băgaţi-l la frigider.
Tăiaţi cozile de ţelină în fâşii, după ce aţi desprins frunzele de pe acestea.
Injumătăţiţi fructul de mango, iar cu vârful unui cuţit tăiaţi pătrăţele în miezul fiecărei jumătăţi, îndepărtaţi coaja, desfaceţi cubuleţele astfel formate şi puneţi-le în salatieră, împreună cu ţelina.
Spălaţi ciupercile, eliminaţi cozile, tăiaţi-le fin pălăriile, apoi adăugaţi-le în salatieră. Tăiaţi bastonaşelfe de surimi în bucăţele, oblic, şi ameste- caţi-le cu celelalte ingrediente.
Radeţi ghimbirul deasupra acestei salate, apoi împărţiţi-o în cupele de servit. Acoperiţi cu sos, ornaţi Au frunze de ţelină şi serviţi proaspăt.
Salata tonica cu ciuperci, surimi si ghimbir
Pofta buna!