Salată tropicală cu carne de vită şi orez
PrinteazaO reteta de salata tropicala cu carne de vita si orez din: steak de vita, orez, papaya, ceapa verde, frunze de salata, seminte de susan, sare, piper, otet balsamic, ulei de floarea soarelui, usturoi, ghimbir, portocala, zahar brun, suc de portocale, otet de vin rosu, miere, ghimbir si ardei.
Ghimbirul, mierea, portocala si ardeiul iute aduc un plus interesant de arome acestei salate multicolore. Este perfectă pentru o masă uşoară si se poate pregăti în avans. Se ornează cu papaia, frunze de salată si susan prăjit.
- 340 g steak de vita curatat de grasime si taiat felii de 2 cm grosime
- 280 g amestec de orez basmati si salbatic
- 1 papaya coapta curatata si feliata
- 6 cepe verzi taiate bucatele pe diagonala
- 55 g amestec de frunze tinere de salata, cum ar fi Lollo rosie sau salata cos
- 1 lingura seminte de susan prajite
- sare si piper
Marinata:
- 3 linguri otet balsamic
- 1 lingura ulei de floarea-soarelui
- 1 catel mare de usturoi pisat
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras
- 1 portocala, coaja rasa
- 1 lingurita zahar brun
Dressing de ardei iute si ghimbir:
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 2 linguri suc de portocala
- 2 lingurite otet de vin rosu
- 1 lingurita miere
- 1 lingurita radacina de ghimbir tocata fin
- 1 ardei iute rosu, mare, curatat de seminte si tocat marunt
Mod de preparare:
Se pun ingredientele de marinata intr-un castron adanc. Se adauga sare si piper si se amesteca bine. Se pune carnea in marinata, se amesteca, se acopera vasul si se lasa la rece 30 de minute, intorcand feliile dupa 15 minute, astfel ca aromele si gustul sa fie absorbite uniform.
Intre timp, se pune orezul intr-o cra-tita cu 750 ml apa si se da in clocot. Se acopera si se fierbe incet circa 20 de minute, sau pana ce orezul este fraged si a absorbit apa. Se ia cratita de pe foc.
Cat timp fierbe orezul, se pun toate ingredientele pentru dressing intr-o salatiera mare si se amesteca. Se asezo-neaza dupa gust. Cand a fiert orezul, se pune in vasul cu dressing si se amesteca.
Se incalzeste grillul cuptorului la moderat. Se scot feliile de carne din marinata si se asaza pe gratar. Se frige carnea 5–6 minute, sau pana cand s-a facut asa cum o doriti, intorcand-o o data la mijlocul duratei si ungand-o cu putina marinata. Se transfera carnea pe un fund de lemn si se taie transversal, in fasiute subtiri. Se adauga la orez. Salata se poate pastra la rece.
Exact inainte de a o servi, se adauga feliutele de papaya, ceapa verde si frunzele de salata si se amesteca toate foarte bine. Se presara cu seminte de susan si se serveste.
Salată tropicală cu carne de vită şi orez
Pofta buna!