Salata de trufe cu raci, ficat de gasca si sampanie
PrinteazaSalata de trufe cu raci, ficat de gasca si sampanie din: şampanie, trufe negre, pateu de ficat de gâscă, raci, smântână, miez de lăptucă, maioneză, ulei de masline, crevete, nucşoară, sare, piper.
- 1/2 sticlă de şampanie
- 80 g trufe negre
- 1 pateu de ficat de gâscă
- 260 g raci
- 2 linguri de smântână proaspătă
- 1 miez de lăptucă
- 2 linguri de maioneză
- ulei de măsline
- 100 g crevete
- nucşoară pisă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală taifele şi se pun la fiert 10 minute, la foc mic, în şampanie. Se adaugă pateul de gâscă pe la jumătatea timpului de fierbere. Se lasă să se răcească în lichid apoi se scurge.
Se opăresc racii într-un volum mare de apă sărată. Se decortică după răcire, se opresc doar cozile şi se împart în două porţii de 150 g şi de 100 g.
Se taie ficatul şi trufele şi se amestecă cu cea mai mare.porţie de cozi de raci. Se strecoară cele 100 g rămase, apoi’se încorporează maionezei.
Se bate smântână proaspătă cu telul într-un bol mare şi, delicat, se încorporează în ea pateul de gâscă.
Se curăţă crevetele. Se spală şi se taie în feliuţe subţiri ihima de lăptucă şi se pun într-o salatieră. Se sărează, se piperează, se adaugă maioneza cu cozile de raci, apoi trufele.
Pofta buna!