Salata cu untisor si ceapa caramelizata
PrinteazaSalata cu untisor si ceapa caramelizata din: ceapa, ulei de floarea soarelui, fructoza, untisor, sfecla, otet de vin vechi, ulei de porumb, apa, sare si piper macinat.
Ingrediente:
- 2 cepe de circa 120 g fiecare
- 1 lingura cu ulei de floarea soarelui
- 10 g fructoza (sau 20 g zahar pudra)
- 100 g untisor
- 50 g sfecla preparata
vinegreta:
- 1 lingura cu otet de vin vechi
- 1 lingurita cu ulei de porumb
- 1 lingura cu apa
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 180°C. Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o rondele subţiri şi separaţi inelele unele de altele.
Aşezaţi-le pe o tavă acoperită cu pergament, ungeţi uşor cu ulei şi pudraţi bine cu fructoză sau cu zahăr pudră. Băgaţi tava la cuptor şi lăsaţi-o la copt 10 minute, pînă cînd ceapa începe să se rumenească şi devine crocantă.
Alegeţi untişorul. După ce aţi înlăturat cozile, spălaţi legătura de untişor în mai multe ape şi ştergeţi-o.
Curăţaţi sfecla roşie şi tăiaţi-o felii subţiri.
Preparaţi vinegreta. Turnaţi toate ingredientele într-un castron, bătînd puţin cu furculiţa, pentru a omogeniza amestecul.
Adăugaţi apoi untişorul şi feliile de sfeclă şi amestecaţi uşor. Repartizaţi compoziţia pe patru farfurii reci.
Scoateţi inelele de ceapă din cuptor şi lăsaţi-le să se răcorească. Aşezaţi-le deasupra untişorului şi serviţi.
Salata cu untisor si ceapa caramelizata
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ceapa caramelizata crocanta
Ce dracu e untisorul asta?