Salata de valeriana cu sunca si fenicul
PrinteazaSalata de valeriana cu sunca si fenicul din: amestec de cereale, şuncă, valeriană, bulb mic de fenicul, alune de pădure, merişoare confiate,ulei de măsline extravirgin, clementine, muştar de Dijon, miere.
Ingrediente:
- 250 g amestec de cereale
- 280 g de şuncă
- 100g de valeriană
- 1 bulb mic de fenicul, feliat subţire
- 50g alune de pădure, prăjite şi tocate grosier
- 1 legătură mică de pătrunjel, tocat grosier
- 1 lingură merişoare confiate, tocate grosier
Pentru dressing:
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- coaja rasă de la 1 clementină şi zeama de la 2
- 2 linguriţe muştar de Dijon
- 1 lingură de miere
Mod de preparare:
Pentru dressing, pune toate ingredientele într-un borcan, împreună cu sare şi piper, înşurubează capacul şi agită-l bine.
Pune cerealele într-un bol mare şi amestecă-le cu şunca, valeriana, feniculul, alunele de pădure şi pătrunjelul.
Chiar înainte de a servi salata, stropeşte-o cu dressingul şi amestecă uşor. Transfer-o pe un platou şi presară deasupra merişoarele confiate.
Salata de valeriana cu sunca si fenicul
Pofta buna!