Salata de vară cu carne şi măsline

Printeaza

Salata de vară cu carne şi măsline

Ingrediente:

  • 1/2 piept de pui
  • 3 cartofi noi
  • 1 morcov
  • 1 salată verde
  • 1 castravete
  • 100 g fasole verde
  • 100 g mazăre verde
  • 50 g măsline
  • 2 ouă
  • 5-6 linguri ulei
  • 1 ţelină
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • muştar

 

Mod de preparare:

Salata de vară cu carne şi măsline: Fierbi carnea şi cartofii curăţaţi în vase separate şi când sunt gata, tai cartofii cubuleţe, iar carnea bucăţi.

Fasolea şi mazărea le fierbi separat în apă clocotită cu sare. Când au fiert, le laşi într-o strecurătoare ca să se scurgă.

Cureţi morcovul şi ţelina, apoi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Cureţi castravetele, îl tai în două, apoi feliuţe subţiri.

Dintr-un gălbenuş crud, unul fiert şi ulei turnat puţin câte puţin, faci o maioneză pe care o subţiezi cu zeamă de lămâie şi muştar.

Amesteci carnea cu legumele rase, cele fierte, măslinele fără sâmburi şi maioneza.

Potriveşti gustul de sare şi piper, aşezi salata pe un platou cu salată verde şi o ornezi cu albuş fiert.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.